kanel sockerkaka
2013-05-15 / 12:20:00 / † recipe /
Ingredienser:
Sockerkaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning
1 dl strösocker och 3 msk kanel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Börja med att blanda smöret och sockret pösigt.
3. Ha i äggen och gräddfilen.
4. Blanda sedan alla torra ingredienser i en annan bunke och häll sedan över det i smörsmeten.
5. Blanda sockret och kanelen i en liten skål.
6. Smöra och bröa en STOR sockerkaksform
7. Häll i halva smeten i formen och häll över hälften av socker och kanel blandingen.
8. Häll i resten av smeten och häll över ett lager till med socker och kanel.
9. Avsluta sedan med att lägga på lite smör ovanpå.
TIPS: ta en vanlig oshyvel och hyvla tunna smör skivor och lägg på.
Grädda i 45-60min, prova med sticka.