32 skönhetstips

  2012-08-23 / 22:33:00 / † beauty&tips /
HÅR
 

1. jobbiga och uppstickande småhårsstrån får du bukt med genom att spraya lite hårspray på en tandborste. bosta försiktigt ner småhåren med den fuktiga tandborsten. tada!

 

2. vatten lyfter hårrötterna, så fukta dina fingrar och gnugga in i hårbotten för en snabb volymfix.

 

3. din partyfrisyr håller allra bäst om du gör den på halvsmutsigt hår. satsa på att tvätta håret dagen innan istället för samma dag.

 

4. din inpackning kommer att göra dubbel nytta om den får verka i ditt hår under en varm handduk

 

5. ingen volym? föna håret upp och ned tills det är helt torrt och stå så tills håret svalnar. efter detta så lovar jag att alla hårrötter står upp!

 

6. får du fett hår snabbt? pröva tvätta håret med schampo två gånger när du duschar, detta gör håret extra rent och det håller sig fräschare längre.

 

7. fett hår och hinner inte duscha? använd torrschampo, och om torrschampot är slut kan man använda vanligt vetemjöl eller löspuder istället i hårbotten. dutta på lite (gärna med puderborste), gnugga in det och borsta.

 

8. skölj håret med kallt vatten efter du sköljt ut ditt balsam, detta gör att fjällskikten i alla hårstrån stänger sig och gör så att ditt hår blir lenare och ser mer glansigt ut.

 

 HUD

 

 

9. koka upp vatten som du häller i en skål och sätt/ställ dig lutande över skålen med en handduk över huvudet i 10-15 min. detta gör så att porerna öppnar sig och passar perfekt innan man lägger ansiktsmask!

 

10. ta en mogen avokado, gröp ut innehållet och mosa i en skål. smörj in dig med avokadokrämen och låt verka i 20 minuter. skölj och din hud är garanterat mjuk igen.

 

11. Om man har problem med en finne så kyl ner den med en isbit så går svullnaden ner lite.

 

12. Har man en liten finne så kan tandkräm hjälpa till! Tandkrämen är väldigt stark och torkar lätt ut en liten finne fort.

 

SMINK

 

 

13. värm din ögonfransböjare under varmvatten eller med en hårfön (ögonfransböjaren bör vara i metall) och böj sedan fransarna. värmen fungerar som vilken plattång eller locktång som helst och fransarna böjer sig hållbart. kom ihåg att vara försiktig så att du inte bränner dig när böjaren är som varmast! använd sedan en vattenfast mascara, då håller sig fransarna böjda längre.

 

14. måla bara yttre halvan på övre ögonfransraden med din kajalpenna för en mer öppen och intensiv blick.

 

15. rätt foundation.. torrisar passar bäst i flytande och återfuktande varianter medan fet hy blänker mindre med i oljefria foundations. har du akneproblem, prova en foundation som innehåller mineraler.

 

16. ..och rätt nyans, applicera färgen på din käklinje, inte handen. din hand och ditt ansikte har ofta inte alls samma färg, så varför ska du matcha din nya foundation med dina händer?



17. slut på concealer? kolla locket på din foundation! där finns det ofta foundation som har torkat och fått en tjockare konsistens. den passar perfekt som krisconcealer!

 

18. ögonskugga sitter mycket bättre om du grundar med en ögonskuggeprimer. Eller prova att dutta foundation på ögonlocken och försegla med puder.

 

19. orkar du knappt sminka dig på morgonen? satsa på ett klarrött läppstift eller ett rosa cremerouge. de klara färgerna kommer dra uppmärksamheten från ditt osminkade ansikte och göra att du ser pigg och fräsch ut i alla fall.

 

20. slicka snabbt kanten på glaset innan du dricker så slipper du läppstiftsmärken.

 

21. vit kajal innanför den undre fransraden (vattenlinjen) gör att du ser piggare ut, öppnar upp dina ögon och gör även att dina ögon ser större ut.

 

22. är din eyeliner slut? ta en smal eyelinerpensel och doppa den lite i din mascara, måla på som vanlig eyeliner.

 

23. sudda! det största felet som de flesta personer gör när de lägger sin makeup är att de inte suddar ögonskuggan tillräckligt mycket. ta en stor och fluffig ögonskuggs borste och borsta på den skarpa kanten så att den suddas ut rejält. även där rouget tar slut kan det finnas skarpa kanter. Kom ihåg att sudda!

 

24. om man vill ha riktigt tjocka/markerade fransar (utan klumpar) så kan man dutta ett lager löspuder på dem efter första lagret av mascara innan den torkat, vänta en liten stund och lägg ett lager mascara till.

 

 

NAGLAR

 

25. massera dina naglar så ofta du kan! det stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer snbbare.

 

26. gör det till en god vana att alltid måla naglarna med ett ofärgat baslack innan du använder färgade  nyanser. det förhindrar att dina naglar blir missfärgade.

 

27. olja är dina torra naglars bästa vän! har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med varm olivolja.

 

28. prova att stoppa dina naglar i kallt vatten när du precis är lagt på nagellack, det hjälper lacket att torka fortare.

 

29. när du tar bort ditt nagellack, använd aldrig en remover med aceton i. det torkar ut naglarna och då klyver de sig lättare. använd heller aldrig en remover med olja i, för torra naglar drar åt sig fukt(olja) och när de gör det, följer det lätt med färgämnen mm ifrån nagellacket med in i nagelbanden. inte bra!

 

ÖVRIGT

 

30. torra och fnasiga läppar kan du “bota” genom att försiktigt skrubba dina läppar med en mjuk och blöt tandborste. torka sedan försiktigt av läpparna med en handduk och använd återfuktande lipsyl.

 

31. vatten vatten vatten! glöm inte bort att dricka vatten, det är sååå viktigt och är bra mot sååå mycket!

 

32. vill du få din parfym att hålla längre? parfym fäster bättre på fet hy så lägg på ett tunt lager vaselin, olja eller någon annan fet kräm över huden innan du sprayar på parfymen.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious