klippklipp

  2012-08-31 / 20:00:54 / † life / 0 KOMMENTARER
vart smått tvingad att gå till skolan idag då vi skulle börja klippa. gick igenom lite olika kammar och sånt även hur man skulle klippa på förmiddagen och sen var det vår tur på eftermiddagen, de var fett kul iallafall dock blev ja fett dålig helt plötsligt och fick alldeles för ont i örat för ja har tydligen fått öroninflamation.. så åkte hem någon timme tidigare.
tog en ipren la en lök i örat, gick och sov en liten stuna. och vaknade men nästan inge ont i örat. sen kom världens bästa pojkvän med en monster och pringles till mig, how cute!





 
 

still sick

  2012-08-30 / 16:04:39 / † life / 0 KOMMENTARER
mådde bättre igårkväll så åkte till jim och tänkte att ja skulle gå till skolan idag, men det ändrades nästan direkt när ja kom dit.. tror till&med att ja fick feber.. men ja sov kvar där och låg kvar där medans jim gick till skolan dock kunde ja inte somna om... så gick upp typ 8, värt när man är sjuk och får sova.
förhoppningsvis går ja till skolan imorgon, så ja inte missar allt för mycket.  menmen har mest legat framför tvn hela dagen, just nu sitter ja och kollar på är ida bakar.
bild på mig&ida när vi va i españa.


sjuk

  2012-08-29 / 12:24:39 / † life / 0 KOMMENTARER

sjuk o mår inte så bra, därav den dåliga bloggningen..


hajk

  2012-08-27 / 08:49:18 / † life / 0 KOMMENTARER
nu åker ja på hajkgrejen, vi hörs imorgon när ja kommer hem!

packning

  2012-08-26 / 20:34:56 / † life / 0 KOMMENTARER
imorgon är det hajk (?) som gäller, med klassen + ekonomi 1or & 2or ska gå sisådär en mil och sen tälta typ.. nej men det kommer säkert bli roligt. så har försökt packat så lite som möjligt, var ganska så lätt efter som väskan blev full bara av att ja la ner min kudden.
gaammal bild!

vänner & shopping

  2012-08-25 / 17:14:27 / † life / 0 KOMMENTARER
igår åkte ja till beckis vid sju, käka gottt och snacka massa. senare mot kvällen drog vi till runevallen, vet egentligen inte varför men åkte iallafall hem med jim på kvällen.
vid 12 åkte ja och syrran till erikslund och shoppa. hitta lite smått och gått, nu ska ja nog till jim igen och.. ja vet inte. cu later.
 

frisörlektionen

  2012-08-24 / 17:00:00 / † life / 1 KOMMENTARER
hade första frisörlektionen idag, då vi fick lära oss tvätt hår. yolanda skulle tvätta mitt hår första skvätter hon vatten i 'hela' mitt ansikte. och sen när hon skulle shampoonera så säger hon 'varför löddrar de inte?' ja ba 'men de kommer väll' och sen märkte vi att hon hade tagit balsam istället för shampoo haha..
 
fick hem min skinnjacka idag, dock var den för stor och inte så snygg som ja trodde..

32 skönhetstips

  2012-08-23 / 22:33:00 / † beauty&tips / 0 KOMMENTARER
HÅR
 

1. jobbiga och uppstickande småhårsstrån får du bukt med genom att spraya lite hårspray på en tandborste. bosta försiktigt ner småhåren med den fuktiga tandborsten. tada!

 

2. vatten lyfter hårrötterna, så fukta dina fingrar och gnugga in i hårbotten för en snabb volymfix.

 

3. din partyfrisyr håller allra bäst om du gör den på halvsmutsigt hår. satsa på att tvätta håret dagen innan istället för samma dag.

 

4. din inpackning kommer att göra dubbel nytta om den får verka i ditt hår under en varm handduk

 

5. ingen volym? föna håret upp och ned tills det är helt torrt och stå så tills håret svalnar. efter detta så lovar jag att alla hårrötter står upp!

 

6. får du fett hår snabbt? pröva tvätta håret med schampo två gånger när du duschar, detta gör håret extra rent och det håller sig fräschare längre.

 

7. fett hår och hinner inte duscha? använd torrschampo, och om torrschampot är slut kan man använda vanligt vetemjöl eller löspuder istället i hårbotten. dutta på lite (gärna med puderborste), gnugga in det och borsta.

 

8. skölj håret med kallt vatten efter du sköljt ut ditt balsam, detta gör att fjällskikten i alla hårstrån stänger sig och gör så att ditt hår blir lenare och ser mer glansigt ut.

 

 HUD

 

 

9. koka upp vatten som du häller i en skål och sätt/ställ dig lutande över skålen med en handduk över huvudet i 10-15 min. detta gör så att porerna öppnar sig och passar perfekt innan man lägger ansiktsmask!

 

10. ta en mogen avokado, gröp ut innehållet och mosa i en skål. smörj in dig med avokadokrämen och låt verka i 20 minuter. skölj och din hud är garanterat mjuk igen.

 

11. Om man har problem med en finne så kyl ner den med en isbit så går svullnaden ner lite.

 

12. Har man en liten finne så kan tandkräm hjälpa till! Tandkrämen är väldigt stark och torkar lätt ut en liten finne fort.

 

SMINK

 

 

13. värm din ögonfransböjare under varmvatten eller med en hårfön (ögonfransböjaren bör vara i metall) och böj sedan fransarna. värmen fungerar som vilken plattång eller locktång som helst och fransarna böjer sig hållbart. kom ihåg att vara försiktig så att du inte bränner dig när böjaren är som varmast! använd sedan en vattenfast mascara, då håller sig fransarna böjda längre.

 

14. måla bara yttre halvan på övre ögonfransraden med din kajalpenna för en mer öppen och intensiv blick.

 

15. rätt foundation.. torrisar passar bäst i flytande och återfuktande varianter medan fet hy blänker mindre med i oljefria foundations. har du akneproblem, prova en foundation som innehåller mineraler.

 

16. ..och rätt nyans, applicera färgen på din käklinje, inte handen. din hand och ditt ansikte har ofta inte alls samma färg, så varför ska du matcha din nya foundation med dina händer?



17. slut på concealer? kolla locket på din foundation! där finns det ofta foundation som har torkat och fått en tjockare konsistens. den passar perfekt som krisconcealer!

 

18. ögonskugga sitter mycket bättre om du grundar med en ögonskuggeprimer. Eller prova att dutta foundation på ögonlocken och försegla med puder.

 

19. orkar du knappt sminka dig på morgonen? satsa på ett klarrött läppstift eller ett rosa cremerouge. de klara färgerna kommer dra uppmärksamheten från ditt osminkade ansikte och göra att du ser pigg och fräsch ut i alla fall.

 

20. slicka snabbt kanten på glaset innan du dricker så slipper du läppstiftsmärken.

 

21. vit kajal innanför den undre fransraden (vattenlinjen) gör att du ser piggare ut, öppnar upp dina ögon och gör även att dina ögon ser större ut.

 

22. är din eyeliner slut? ta en smal eyelinerpensel och doppa den lite i din mascara, måla på som vanlig eyeliner.

 

23. sudda! det största felet som de flesta personer gör när de lägger sin makeup är att de inte suddar ögonskuggan tillräckligt mycket. ta en stor och fluffig ögonskuggs borste och borsta på den skarpa kanten så att den suddas ut rejält. även där rouget tar slut kan det finnas skarpa kanter. Kom ihåg att sudda!

 

24. om man vill ha riktigt tjocka/markerade fransar (utan klumpar) så kan man dutta ett lager löspuder på dem efter första lagret av mascara innan den torkat, vänta en liten stund och lägg ett lager mascara till.

 

 

NAGLAR

 

25. massera dina naglar så ofta du kan! det stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att naglarna växer snbbare.

 

26. gör det till en god vana att alltid måla naglarna med ett ofärgat baslack innan du använder färgade  nyanser. det förhindrar att dina naglar blir missfärgade.

 

27. olja är dina torra naglars bästa vän! har du ingen nagelolja hemma, prova istället att doppa fingrarna i en skål med varm olivolja.

 

28. prova att stoppa dina naglar i kallt vatten när du precis är lagt på nagellack, det hjälper lacket att torka fortare.

 

29. när du tar bort ditt nagellack, använd aldrig en remover med aceton i. det torkar ut naglarna och då klyver de sig lättare. använd heller aldrig en remover med olja i, för torra naglar drar åt sig fukt(olja) och när de gör det, följer det lätt med färgämnen mm ifrån nagellacket med in i nagelbanden. inte bra!

 

ÖVRIGT

 

30. torra och fnasiga läppar kan du “bota” genom att försiktigt skrubba dina läppar med en mjuk och blöt tandborste. torka sedan försiktigt av läpparna med en handduk och använd återfuktande lipsyl.

 

31. vatten vatten vatten! glöm inte bort att dricka vatten, det är sååå viktigt och är bra mot sååå mycket!

 

32. vill du få din parfym att hålla längre? parfym fäster bättre på fet hy så lägg på ett tunt lager vaselin, olja eller någon annan fet kräm över huden innan du sprayar på parfymen.


dålig outfitbild

  2012-08-23 / 17:19:46 / † clothes / 0 KOMMENTARER
idag var det hel svart som gällde, eftersom vi typ skulle va lite punkiga.

årace

  2012-08-23 / 17:10:09 / † life / 0 KOMMENTARER
idag var det somsagt årace, dock vann vi inte men vi fuska iallafall inte som 'vinnarna' gjorde.
på morgonen blev vi sminkade och fick håret fixat av frisör 2:orna. gjorde inte så mycket mer, gick o köpte lite ballonger strax innan racet.
orkar inte skriva bilderna får tala för sig själv.

live you life

  2012-08-22 / 18:05:00 / † life / 0 KOMMENTARER
nej ja har inte köpt ett batteri utan jim har, eftersom ja har iphone så går de inte men om man bloggade om det så fick man 300 kr. och de fick man! haha.
 
skolan idag var helt okej faktiskt, bestod av flottbygge. (dom har ett flottrace för alla 1:or som går på jb, man ska alltså bygga en flotte av material man vunnit i olika tävligar osv) inte för ja byggde på den något men, ja o några stod väl mest för flaggan. måsta bara säga att alla i klassen verkar skit snälla oså, börjas de prata lite mer så kan de här bli tre riktiga bra år.
 
hittade min skinnjacka idag som är beställd och klar! hoppas bara den passar och sitter lika bra som på bilden.
 
 
hvfri12a (frisör) eedat12a (it) victory is ours

Batteriexperten

  2012-08-21 / 19:57:00 / † life / 0 KOMMENTARER
Precis köpt ett nytt batteri på BATTERIEXPERTEN. jag tycker att sidan var otroligt bra och dom hade batterier till nästan allt, dessutom var det billigt! så om ni behöver nytt batteri kolla batteriexperten.
 
klicka på bilden för att komma till sidan.
 
 

börja aldrig knarka!

  2012-08-20 / 21:43:00 / † life / 1 KOMMENTARER
 bilder från kissies blogg

haha, skönt att inte gå där!

  2012-08-20 / 17:59:50 / † life / 0 KOMMENTARER


school

  2012-08-20 / 14:26:38 / † life / 0 KOMMENTARER
idag var det skol start, känns helt okej än så länge. allt började men att tåget var instält, surprice me sj.... men fellas morfar (?) kom och hämtade oss så kom lagom till 9. lite information och massa papper som ska skrivas på osv. gick till donkisch och tog ett 'varv' runt stan. åkte sen till mamma, o nu sitter ja här.
 
 

tar hand om mig innan skolan börjar..

  2012-08-19 / 16:08:55 / † life / 0 KOMMENTARER
 

ny skinnjacka

  2012-08-16 / 15:18:00 / † life / 0 KOMMENTARER
letar efter den perfekta skinnjackan, men hittar ingenting typ. har väl lite för höga krav kanske hihi. får nog åka in imorgon och leta runt lite. eller vet någon någon bra sida där man hittar något snyggt? ikväll måsta ja iallafall ta och träna lite känner ja även fast ja inte vill.

jahaja..

  2012-08-16 / 12:19:00 / † life / 0 KOMMENTARER
nu hittar ni mig på facebook också.
 

fgthujlp

  2012-08-15 / 20:17:59 / † life / 0 KOMMENTARER
inge bloggsugen just nu. hejdå.

kalas

  2012-08-14 / 19:10:06 / † life / 0 KOMMENTARER
kom nyss hem från stora syrran som fyller 25 idag. grattis! de bjöds på lite smörgåstårta, fika osv. hade lite problem att hitta dit eftersom hon nydligen har flyttat igen. vem bryr sig.. nu ska ja.. ingenaning snacka lite med pojkvännen o se vad han har för planer. blir förhoppningsvis lite tisdags miis men bäästa.

vem e du

  2012-08-13 / 21:50:28 / † life / 0 KOMMENTARER
nu tycker ja att ja har varit duktig, drog ut o sprang en liten runda och gjorde även lite övningar efter. och nu är ja tillbaka till där ja varit hela dagen framför tvn ♥ haha. hade tänk kolla på någon bra film men våran sladd som ska gå till tv har gått sönder och får det verkligen inte att funka!! så får försöka hitta något bra på tvn. puss.

såå tråkigt

  2012-08-13 / 17:20:21 / † life / 0 KOMMENTARER

klockan är snart halv 6 och ja har inte gjort ett skit. ligger framför tv o sover..


påsar under ögonen & applicering av concealer

  2012-08-12 / 21:12:52 / † beauty&tips / 0 KOMMENTARER

min vän sanna tjatade om sina 'påsar under ögonen' hela gårdagen, försökte förklara vad hon skulle göra men hon fatta inte så mycket så nu gör ja ett inlägg om detta för DIG sanna och er andra som har problem med detta.

 

ett litet tips vid pösiga ögon: håll en metallsked under kallt vatten och håll sedan skeden mot den pösiga delen i åtminstone en minut. ett annat tips är att lägga gurkbitar över ögonen i ca 15 minuter och sedan skölja av med kallt vatten. en kylande ögoncreme biter snabbt på påsarna och gör att svullnaden går ner.

 

och nu till concealern hur du applicerar den för bästa resultat!
börja men att använda en bra concealer, den ska ljusa upp och täcka. ett bra tips är att använda en concealer med lite orangea pigment, det neutraliserar nämligen det blåa (så som under ögonen). det sägs att easy cover blue från make up store ger ett bra resultat, kostar runt 160 kr.

 

lägg inte concealer lite lätt under just ögat, utom applicera under hela undersidan av ögat och i ögonvrårna.

här ser ni skillnaden mellan de olika sätten att applicera concealern.

bilder från google


training

  2012-08-12 / 19:23:00 / † life / 0 KOMMENTARER
köpte mig ett par nya springskor igår så var ju bara tvungen att testa dom. orka inte direkt mycket men hihi. var ju typ ett år sen ja sprang sist. tog en kall dusch och sen gjorde ja min en kyckling sallad. nu ska ja ta och städa rummet. hej så länge.

live your life

  2012-08-12 / 16:09:36 / † life / 0 KOMMENTARER
gårdagen i arboga var riktigt jäkla tråkig. vid 2 la ja mig i sängen kall, blöt och svin ont i ben och fötter.
vid 1 blev ja väckt av de fjärde smset från älskling.. hade nog varit skönt o sova lite längre. inte gjort mycket mer idag, får se vad som händer sen.
Tumblr_m8nafbjmai1rssrmeo1_400_large

skönhets tips - ögonbryn

  2012-08-11 / 22:37:00 / † beauty&tips / 1 KOMMENTARER

 

•plocka dina bryn efter en varm dusch, då gör det mindre ont och brukar inte bli lika rött.

•fyll alltid i ögonbrynen innan du plockar dem! fyll i dem så som du önskar att de hade sett ut, och plocka sedan bort de strån som är utanför. på så sätt är det mycket mindre chans att man plockar bort för mycket av brynen eller att man plockar i fel form. ..

•vill du ha ljusare ögonbryn utan att färga? plocka/tunna ur ögonbrynen lite och dom kommer genast se ljusare ut.

•vet du inte riktigt hur du ska plocka dom kan den här bilden vara till hjälp.

(klicka för större bild)

 


mot arboga haha

  2012-08-11 / 20:16:00 / † life / 0 KOMMENTARER

mot västerås

  2012-08-11 / 11:14:17 / † life / 0 KOMMENTARER


skönhet?

  2012-08-10 / 17:47:19 / † beauty&tips / 1 KOMMENTARER
ja tycker det är jätte kul med hår, smink, naglar, hudvård osv. vad sägs som om lite mer sånt i min blogg. tips och annat? har ju redan en sån kategori grej så det är väl bara att fylla på den.

you're the best!

  2012-08-10 / 13:56:46 / † life / 0 KOMMENTARER
fick nyss ett sms av syrran om ja ville följa med till ullared nästa vecka, igen. haha får se hur de blir med den saken med tanke på att de är så dryygt att åka bil så långt. och om ja ens har råd, jaja nu ska ja nog ta en dusch.

wish you where here

  2012-08-09 / 19:46:30 / † life / 0 KOMMENTARER
när klockan blev två låg ja äntligen i sängen med en smått däckad pojkvän bredvid mig.. gårdagen var helt okej!
tror inte vi kom upp förrän vid 1 hihi då blev de brunch typ.. lite film miis. sen skjutsade ja jim till alex för att han skulle hämta sin moppe. osv
fick på mig en spider-man dräckt som är för en 4 åring.. liiiiiiite tajt

ready to party

  2012-08-08 / 20:01:59 / † clothes / 0 KOMMENTARER
 

braids

  2012-08-08 / 16:58:57 / † beauty&tips / 1 KOMMENTARER
made by me.

  2012-08-08 / 15:33:18 / † life / 0 KOMMENTARER

åhh herregud vad tråkigt man kan ha känns som om den här dagen aldrig kommer tar slut.. men ikväll blir det party the day savior i hope!


stickat till hösten

  2012-08-07 / 17:05:53 / † clothes / 1 KOMMENTARER
hösten är här snart och då är det stickat som gäller. både snyggt och miisigt.

ambulans

  2012-08-07 / 13:46:40 / † life / 0 KOMMENTARER
bytte min header igår till en lite mer personlig som ni kanske har sett.
gjorde inte så mycket mer igår. men kan berätta en lite läskig sak som hände.
vi har ett litet hyresstuga på vår gård, där det nästan bara bor tyskar eller nått. så kommer dom och knackar på hos oss och säger att hennes pappa har fått ont i hjärtat, fatta typ inget va de sa så hämtade ida så ringde vi ambulans. dom kom hem igår kväll från sjukhuset så det gick nog bra, tur det.

whatever they do

  2012-08-06 / 12:25:49 / † life / 0 KOMMENTARER
kom precis ur duschen, sitter nu framför tvn och tar det lugnt. igår åkte pappa till scottland så nu är ja och syster hemma själva i ungefär en vecka. har inget mer att skriva.

dare night

  2012-08-04 / 14:40:41 / † life / 0 KOMMENTARER
igår bjöds de på party, slutade rätt bra.
nu ska ja ta en dusch fixa mig och sedan åka till mamma och hämta min cykel sen åker ja till jennifer för lite kalas firandra och en dare night.. haha vi får se hur det här slutar. om någon ser eller hör någon konstigt i kungsör ikväll så är det för vi måste. puss så länge.

bildbomb från västkusten

  2012-08-03 / 16:35:09 / † photo / 0 KOMMENTARER

shake up

  2012-08-02 / 17:30:19 / † clothes / 0 KOMMENTARER
åkte och hälsade på mamma en stund, gick en lite promenad med hunden och pratade. trodde aldrig de skulle vara såhär jobbigt utan dig, älskar dig mamma♥ jim har även varit här och hämtat katten vilken också va lite jobbigt. men får iallafall träffa honom då&då.

bilder

  2012-08-01 / 23:05:07 / † photo / 0 KOMMENTARER
glömde ena kameran hos jim.. så har bara lite bilder att bjuda på nu.
resan bjöd på sol, regn, finskt kubbspel, krabbfiske, minigolf, shopping och lite annat. hade några fina dagar resten var mest kalla och regniga.
en regnig dag passade vi på att åka till ullared. övernattade i polkagrisstaden 'gränna' innan vi åkte hem.
•2 linnen •5 par trosor •10 par strumpor •en väska •nagelfil •ansiktsmasker •tuggummi •fotobok •byxor •hårspray •olja till håret • deo •mobilväska •80 snoddar •hårborste •hårspännen •parfym •hårinpackning •iphone skal •primer •ögonskuggor •pensel •mascara •eyeliner (även 3 tröjor till men inte från ullared)

hemma

  2012-08-01 / 21:44:22 / † life / 0 KOMMENTARER
nu är ja hemma, ganska skönt dock kommer man hem till ett stökig rum.. så ska ta och städa, packa upp och sen fixa med bilderna ja tog och kanske berätta lite vad vi gjorde.