hårtips

  2012-03-15 / 16:16:00 / † beauty&tips /
1. borsta aldrig håret när det är blött det är elastiskt och mycket skörare än vanligt. har du tovor försök att 'borsta' ur dom med fingrarna.

2. fläta eller sätt upp håret innan du går och lägger dig när du ligger och vrider och vänder på huvvet slits håret mer än vad du tror. du vaknar heller inte upp med massa tovor. helst en toffs utan metallsak, det skadar också..

3. tvätta inte håret för ofta och inte med mycket shampoo utan mycket balsam. shampoo torkar ut håret därför ska du använda så lite som möjligt men med mängder balsam men undvik att ha i hårbotten. tar ditt shampoo slut före balsamet gör du fel.

4. använd hårinpackning 1-2 ggr i veckan även om de står att du bara ska ha det i 1 minut så ha det i en timme gärna med en påse på huvvet så det blir varmt för då verker det mer. skölj ur och avsluta med att skölja håret med kallvatten för då stänger sig fjällskikten i håret vilket gör det glansigare och lättare att reda ut.

5. använd alltid ett värmeskydd om du ska föna, platta, locka aah you name it. höga värmer sliter på håret så försök att undvika det helt.

6. att få i sig näring är superviktigt för att håret ska kunna växa och må bra! se till att du äter varierat så att du får i dig allt du behöver. ät gärna extra b-vitaminer eller t.ex. mycket ägg som innehåller många nyttiga vitaminer som kroppen behöver.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious